Se for deg at du våkner tidlig og er uthvilt. Du har tid til å gjøre hudpleierutinen din. Du har tid til en treningsøkt. Du tar en forfriskende dusj. Du ordner deg og føler deg fresh. Du har tid til å lage deg en god frokost. Du drar på jobb og har en skikkelig produktiv dag der du får gjort masse. Du får gjort alt du trengte å gjøre. Du kommer hjem og lager en god middag. Du har tid på kvelden til venner og/eller familien. Du kan kose deg i sofaen med favorittserien din og noe godt i glasset. Du legger deg tidlig og føler deg skikkelig bra, klar for nok en 10/10 dag i morgen.

Hørtes ikke det ut som en drømmedag? 🥺 En dag der du får gjort alt du trengte, føler deg godt, får tid til både jobb og fritid, og rett og slett føler at alt går din vei? Vel, det kan du få, men sannheten er at det krever god planlegging.

Å planlegge dagene dine kan kanskje virke overveldende og som et styr, men vi er her for å fortelle deg hvorfor det er verdt det. Hvorfor det er verdt å sette deg ned dagen før for lage en plan for dagen som kommer.

Daglig planlegging av tiden din kan gi mange fordeler, blant annet:

  • Det kan gjøre hverdagene dine mer stressfrie 🧘🏻‍♀️ Du vet akkurat hva du skal gjøre i løpet av dagen, og når du skal gjøre det. Du slipper å stresse over at du føler du ikke har kontroll, eller at føler du glemmer noe.
  • Det er med på å skape en balanse i hverdagen ⚖️ Du kan tydelig skille tiden du bruker på jobb og tiden du bruker på fritid og familie, noe som er med på å skape en balanse ved at du lettere klarer å gi tid til begge sider.
  • Det hjelper deg med å utvikle en gjennomføringsevne 👏🏽 Ved at du daglig må fullføre mål du har satt deg, øver du på det å gjennomføre ting. Du lærer å holde deg til en plan, og fullføre de målene du setter deg.
  • Du er forberedt 👩🏾‍💼 Dine forventninger for dagen er satt, og du vet hva du skal bruke tiden din på.
  • Du bruker tiden mer fornuftig og er mer produktiv ⏰ Videre fra forrige punkt vil det at du er forberedt være med på å sikre en mer produktiv dag. Du vet akkurat hva som må gjøres, og har derfor ingen unnskyldning til å ikke gjøre det.
  • Det er motiverende 🙋🏼‍♀️ Vi i Aveluna har virkelig troen på det at å ha en plan å følge er med på å motivere. Du våkner opp med gjøremål å fullføre, og det er så motiverende å krysse av en etter en ting nedover på den listen. Vi vet ikke med dere, men tanken på å krysse av en hel liste og den mestringsfølelsen som kommer av det, er nok til å motivere oss!
  • Du kan prioritere ❕ Uten en plan gjør du bare de første gjøremålene du kommer på. Det kan føre til at du egentlig ikke får gjort noe viktig i løpet av dagen. Ved å planlegge dagen får du muligheten til å dedikere mer tid til de gjøremålene som trenger det, noe som fører til at du får gjort det mest nødvendige.
  • Du blir flinkere til å håndtere tid ⏳ Du klarer å bruke hvert sekund av dagen fornuftig, og lærer deg hvordan planlegge tiden. Du lærer deg også bedre å kjenne ved at du bruker tiden på å evaluere hvor lang tid du vil bruke på ting. Dette fører til at du ikke sløser tiden som er ekstremt viktig fordi tid er en dyrebar ressurs spør du oss...
  • Det kan være med på å bygge opp gode vaner 🌾 Struktur i livet, altså det er musikk i våre ører. Følelsen av å ha kontroll og struktur i hverdagen er verdens beste følelse. Og enda bedre er det at det er enklere å skape og opprettholde gode vaner ved god planlegging. Det er enklere å holde gode rutiner ved at man gjør det man har satt opp helt automatisk fordi man ikke vil la ting stå ufullført, og til slutt slutt vil det bli en vane. Vinn - Vinn!
  • Du får muligheten til å skape din beste dag 🤍 Dagen er din og det gjelder å gripe den! Ved å planlegge dagene dine har du muligheten til å skape din drømmedag. Bruke tiden godt og få tid til akkurat det du ønsker. Null bortkasting av tid, men fortsatt god tid til å slappe av. Ja takk!

Så hva venter du på? Finn frem papir og penn og skriv ned ALT du skal gjøre i morgen. Og så bestemmer du deg for at du skal fullføre alt på den listen. Så kan du bare vente på den deilige mestringsfølelsen som vil komme når du slenger deg ned i sofaen i morgen kveld. Vi gleder oss på dine vegne! 🕊

 

Ps. Hvis du ikke har papir, kan vi anbefale vår dagen min blokk  som både er fin OG praktisk 😉

 


Hvordan redusere stress og angst med fargelegging

Hvordan redusere stress og angst med fargelegging

Vi elsker fargelegging for avkobling og inspirasjon🌷 Les om noen av fordelene i dette innlegget. 
Hvordan: notatbok for din psykiske helse

Hvordan: notatbok for din psykiske helse

Her deler vi hvordan du kan bruke en notatbok til å bedre din psykiske helse i anledning Verdensdagen for psykisk helse.