Våre beste tips til hvordan holde dine nyttårsforsetter

Det er store sjanser for at du har satt deg selv nyttårsforsetter men så ikke fullført eller opprettholdt dem. Men 2023 er året der vi setter oss gode, realistiske nyttårsforsetter og faktisk holder dem. Her kommer våre beste tips til hvordan holde deg til dine nyttårsforsetter ✨

 

Vær realistisk.

Sett deg mål som ikke er for store eller urealistiske. Gjør de realistiske nok til at du vet at du kan klare å gjennomføre og holde deg til dem. Gi deg selv heller lavere forventninger og gjør målet litt mindre og mer overkommelig, slik at hvis du klarer å holde det kan du øke forventningene og kravene hvis du ønsker. 

Lag en plan.

Legg en plan for hvordan du skal klare å holde nyttårsforsettene dine. Hva må du gjøre for å holde deg til dem og hva kan du gjøre for å øke sjansen for at det går. 

Lag en for og imot liste.

Dette kan hjelpe med motivasjonen. Lag en liste der du ramser opp fordeler og ulemper ved denne aktiviteten, vanen, målet eller rutinen som du vil klare å holde. La dette motivere deg til å holde deg til nyttårsforsettet selv på dager der du ikke egentlig vil eller orker. 

Belønn deg selv.

Tillat deg selv å feire dine prestasjoner ved å belønne deg selv med noe du liker og verdsetter som ikke motsier nyttårsforsettet ditt. 

Loggfør progresjonen din.

Hold oversikt over hver lille prestasjon og suksess. Kortsiktige mål er lettere å holde og hver lille prestasjon vil bidra til å holde deg motivert. Ha en habit tracker, matjournal, dagbok eller treningsplanlegger og loggfør hvert steg du tar mot nyttårsforsettet. Med en habit tracker for eksempel kan du holde oversikt over når du gjør en aktivitet eller et gjøremål som er med på å holde nyttårsforsettet ditt. Dette er motiverende og kan gjøre det enklere å gjennomføre. 

 

Cover til planlegger, habit tracker og A6 notatblokk

Hold deg til det. 

Eksperter sier at det tar 21 dager for en ny aktivitet til å bli en vane og seks måneder før det blir en del av personligheten din. Det skjer ikke over natten så vær tålmodig og hold ut!

Fortsett å prøve.

Hvis du ikke klarer å holde deg til nyttårsforsettene og detter ut av rutinene halvveis ut i februar så gjør det ikke noe. Bare begynn på nytt. Si til deg selv at du skal forplikte deg til nyttårsforsettet ditt igjen de neste 24 timene. Du klarer hva som helst i 24 timer. La dette bygge på seg og ta nye 24 timer, og til slutt vil du være back on track og klare å opprettholde nyttårsforsettet igjen.

Start med små steg.

Å starte for stort for fort er kanskje den vanligste grunnen til at så mange nyttårsforsetter går i vasken. Derfor bør du heller fokusere på små steg som i lengden vil hjelpe deg med å nå ditt større mål og nyttårsforsett. Dette øker sjansen for at du klarer nyttårsforsettet ditt og klarer å holde deg til de gode vanene og rutinene.

MER INSPIRASJON