Hvordan komme "back on track"

Nå er det snart tid for å komme inn i gode rutiner igjen! Her er våre beste tips til hvordan du kan komme back on track 💥

Innfør en god morgenrutine.

Hvordan du starter dagen din reflekterer hvordan dagen kommer til å gå. Skap en morgenrutine som gir deg energi og glede, og som gjør det litt enklere å stå opp av senga. Gi deg selv god tid til å lage en næringsrik frokost og forbered deg til en produktiv dag.

En ting av gangen.

Det er vanskelig å komme tilbake til produktive holdninger og vaner. Ta en ting av gangen. Lag en lang liste med alt du skal eller må gjøre, og ta et gjøremål av gangen. Fokuser på en ting av gangen og jobb deg inn i hverdagen igjen.

Vær realistisk.

Vi er mange som setter oss høye mål, noen kanskje mer realistiske enn andre. Det er lett å bli revet med av alle ønskene og målene man har for en produktiv hverdag, men det er ikke sikkert det er det som er viktigst for deg. Vær realistisk med forventningene dine og sett mål som er viktige for deg

Bruk en habit tracker.

Habit tracker er en metode for å innføre nye vaner i hverdagen din, eller holde oversikt over når du gjør en aktivitet eller et gjøremål. Du krysser av i ruten når du har gjort vanen eller aktiviteten den dagen. Dette kan virke motiverende og hjelpe deg med å opprettholde nye vaner og rutiner. 

Habit trackeren kan brukes til å nå mål eller innføre nye vaner som for eksempel: drikke nok vann, trening og aktivitet, gå x antall skritt, studere, lese eller meditere, ikke bruke penger, jobbe med en innlevering, få nok søvn og mye annet. 

Skap et optimalt miljø rundt deg.

Hvis du er en av de som jobber hjemmefra vil det være vanskelig å komme tilbake til en vanlig rutine hvis du jobber fra sofaen med mange distraksjoner rundt deg. Skap et sted, rom eller et hjørne der du motiveres og inspireres.

Hvis du jobber på et kontor så kan det være en idé å oppgradere eller freshe opp kontorplassen. Sett fram motiverende og inspirerende dekor og hjelpemidler som setter deg i et jobbfokus.

Invester i en planlegger.

En planlegger kan være til god hjelp for å komme tilbake til gode rutiner igjen. Hvis du vil ha nye vaner og rutiner inn i hverdagen kan det lureste være å planlegge for å gjøre dem. Blokk ut en spesifikk dag eller tidspunkt der for den aktiviteten, vanen eller rutiner.

Planlegg dagene dine, stå opp tidlig, lag to do lister, og sørg for at du får gjort alt du trenger og kommer tilbake til de produktive dagene.

Organiser deg.

Ta en dag der du fokuserer på å organisere livet ditt igjen. Etter ferien er det også sannsynlig at det er mange eposter og gjøremål som må svares på og gjøres. Ta deg tid til å prioritere og organisere to do listen din. Sørg for at du får det viktigste gjort slik at du kommer lettere inn i en produktiv tankegang og et produktivt humør. 

Sett deg selv mål.

Prioriter å sette deg selv gode og realistiske mål for hverdagen. Dette gir deg noe å jobbe for og en motivasjon til å bli en bedre versjon av deg selv. Dette kan motivere deg til å jobbe hardere for å komme inn i rutinene og hverdagen igjen.

 

Husk at det alltid tar litt tid å komme inn i hverdagen igjen, vi er flere som kjenner på litt treige og tunge uker i starten! Vi håper at du får noe ut av tipsene, og at du føler deg litt mer inspirert 🫶🏼

MER INSPIRASJON