8 tips til hvordan komme inn i rutiner igjen

Ved hvert nye år kommer strevet etter å bli bedre og mer produktiv. Sannheten er at det kan være vanskelig å opprettholde motivasjonen til å gripe dagen og komme inn i hverdagens rutiner igjen etter en rolig ferieperiode. Så her kommer våre beste tips til hvordan du kan komme litt lettere inn i rutiner igjen 🥹

 

 

Innfør en god morgenrutine. 

Hvordan du starter dagen din reflekterer hvordan dagen kommer til å gå. Skap en morgenrutine som gir deg energi og glede, og som gjør det litt enklere å stå opp av senga. Gi deg selv god tid til å lage en næringsrik frokost og forbered deg til en produktiv dag. 

 

En ting av gangen.

Det er vanskelig å komme tilbake til produktive holdninger og vaner. Men en ting som hjelper er å ta en ting av gangen. Lag en lang liste med alt du skal eller må gjøre og gjør et gjørmål av gangen. Du kommer ikke til å komme tilbake til gode rutiner hvis du går i alle retninger og gjør for mye på en gang. Fokuser på en ting av gangen og jobb deg inn i hverdagen igjen.

 

Vær realistisk.

Vi er mange som setter oss nyttårsforsetter, noen kanskje mer realistiske enn andre. Selv om du kanskje tenker du kommer til å klare nyttårsforsettene dine, vil det være enklere de første dagene helt til tid og innsats blir vanskeligere og mer krevende. Vær realistisk med forventningene dine slik at du ikke blir skuffet. Start smått og hvis det går bra kan du heller øke forventningene og kravene etter hvert.

 

Bruk en habit tracker.

Habit tracker, eller vanemåler på norsk, er en metode for å innføre nye vaner i hverdagen din, eller holde oversikt over når du gjør en aktivitet eller et gjøremål. Du krysser av i ruten når du har gjort vanen eller aktiviteten den dagen. Dette kan virke motiverende og hjelpe deg med å opprettholde nye vaner og rutiner. Det blir en slags konkurranse der du konkurrerer kun med deg selv!

Habit trackeren kan brukes til å nå mål og nyttårsforsetter som: drikke nok vann, trening og aktivitet, gå 10 000 skritt, lese eller meditere, ikke bruke penger, få nok søvn, stå opp før kl 8, godtestopp, spise fisk x antall ganger i uken, ta fri fra jobb/skole, produktive dager eller jobbe med et prosjekt.

 

Skap et optimalt miljø rundt deg.

Hvis du er en av de som jobber hjemmefra vil det være vanskelig å komme tilbake til en vanlig rutine igjen hvis du jobber fra sofaen med mange distraksjoner rundt deg. Skap et sted, rom eller et hjørne der du motiveres og inspireres. 

Eller hvis du jobber på kontoret så kan det være en idé å oppgradere eller freshe opp kontorplassen. Sett fram motiverende og inspirerende dekor og hjelpemidler som setter deg i et jobbfokus. 

 

Invester i en planlegger.

En planlegger kan være til god hjelp for å komme tilbake til gode rutiner igjen. Hvis du vil ha nye vaner og rutiner inn i hverdagen kan det lureste være å planlegge for å gjøre dem. Blokk ut en spesifikk dag eller tidspunkt der for den aktiviteten, vanen eller rutiner. 

Planlegg dagene dine, stå opp tidlig, lag to do lister, og sørg for at du får gjort alt du trenger og kommer tilbake til de produktive dagene. 

 

Organiser deg.

Ta en dag der du fokuserer på å organisere livet ditt igjen. Takle alle oppgaver rundt i huset som å ta ned juledekorasjoner, vaske klær, eller vaske badet. 

 Etter ferien er det også sannsynlig at det er mange eposter og gjøremål som må svares på og gjøres. Ta deg tid til å prioritere og organisere to do listen din. Sørg for at du får det viktigste gjort slik at du kommer lettere inn i en produktiv tankegang og et produktivt humør. 

 

Sett deg selv mål. 

Prioriter å sette deg selv gode og realistiske mål for hverdagen. Dette gir deg noe å jobbe for og en motivasjon til å bli en bedre versjon av deg selv. Dette kan motivere deg til å jobbe hardere for å komme inn i rutinene og hverdagen igjen.

MER INSPIRASJON