Et nytt år gir oss en ny start og muligheten til å innføre nye rutiner, sette oss nye mål, og et nytt fokus. Å ha en planlegger er den beste måten for å jobbe mot målene dine og et verktøy for kreativitet, produktivitet og kontroll. 

Tips! Studier viser at det tar opp til to måneder å utvikle en ny vane. Å bruke en planlegger krever konsistens og hvis du ikke bruker den hver dag, vil den ikke være effektiv. Ha planleggeren din rett ved sengen eller der du ofte er, slik at du kan planlegge dagene dine kvelden før eller med en gang du står opp. 

Det er mange grunner til at du burde investere i en planlegger, og her kommer noen av dem 👇🏻

 Aveluna Beige 2023 Planlegger februar måned

 

Hjelper deg med å ha gode tidsplaner. 

Hvis du synes at du aldri har nok tid til alt, kan det være fordi du ikke planlegger dagene dine godt nok. Du får best resultater når du prioriterer og planlegger gjøremålene dine før du begynner på dem. Med en planlegger kan du ha en oversikt over hva du skal gjøre i løpet av dagen og når du skal gjøre det, samt prioritere hva du må få gjort først. Da får du en oversikt over hva du kan forvente og det hjelper deg med å ikke få for dårlig tid, fordi du har planlagt god tid i forveien. 

Øker produktiviteten din. 

Dette gjelder produktivitet på jobb eller skolen ved at du får gjort alt du må gjøre og får gjort det i tide. Og det gjelder også produktivitet hjemme ved at du rekker å gjøre alt, har oversikt over når du f.eks. skal vaske klær eller vaske badet, eller når du må kjøre barn til diverse aktiviteter. Du får brukt tiden din mer effektivt og får dermed mer tid til deg selv og bruker mindre tid på å stresse.

Hjelper med stress.

Vi er alle stresset innimellom og sånn er det bare. Men det er visse tiltak man kan gjøre for å redusere stressnivået betraktelig. En av de største grunnene til at vi føler på stress er at vi er overveldet, ikke føler vi har oversikt og ikke har en god plan. En planlegger kan hjelpe deg med å planlegge dagene dine slik at du rekker å gjøre alt, får oversikt over hva som er viktigst å gjøre, samt gir deg mulighet til å planlegge uker i forveien. 

Hjelper deg med å holde oversikt.

En planlegger kan brukes til mye mer enn å bare planlegge dagene og lage to do lister. Den kan også brukes til å loggføre matvaner, søvn, vaner eller trening. Den kan også holde oversikt over møter, timer eller andre viktige hendelser, eller kanskje du vil ha en oversikt over hvor lenge det er siden du møtte familien? Og, de kan til og med hjelpe deg med å nå målene dine ved å lage klare handlinger for hvordan du skal nå dem! Du kan rett og slett få en oversikt over hele livet ditt i én og samme planlegger ♡

Hjelper deg med å prioritere.

I løpet av dagen kan vi ofte ha mange gjøremål og det kan være vanskelig å vite hvor vi skal begynne. Ved å bruke planleggeren til å prioritere sikrer du at du får gjort det absolutt viktigste, og unngår å bruke dyrebar tid på unødvendige ting. 

Minsker sjansene for at du glemmer ting.

Ved å bruke en planlegger kan du holde oversikt over absolutt alt i hverdagen din. Dette sikrer at du husker på alt og at ingenting går i glemmeboken. Du har oversikt over alle møter, eventer, bursdager og timer, og trenger ikke å stresse over at du kanskje glemmer noe. 

 


Hvordan redusere stress og angst med fargelegging

Hvordan redusere stress og angst med fargelegging

Vi elsker fargelegging for avkobling og inspirasjon🌷 Les om noen av fordelene i dette innlegget. 
Hvordan: notatbok for din psykiske helse

Hvordan: notatbok for din psykiske helse

Her deler vi hvordan du kan bruke en notatbok til å bedre din psykiske helse i anledning Verdensdagen for psykisk helse.