Eksamensperioden er hektisk, overveldende, kaotisk, slitsom og krevende. Derfor er det lurt å ha gode hjelpemidler tilgjengelig, for å gjøre eksamensperioden mest mulig produktiv, oversiktlig, strukturert og effektiv 😮‍💨

Derfor har vi satt sammen hvilke produkter du bør ha i eksamensperioden, og hvordan de kan hjelpe deg!

 

Gjennomsiktig post it

Perfekt til notatene eller i pensumboken. Disse kan du bruke til å tegne av tabeller, figurer eller illustrasjoner. Du kan bruke dem til å notere i pensumbøkene, uten å ødelegge bøkene. Eller de kan brukes til å legge til ekstra notater i bøker, notatbøker eller pensumnotater, uten å dekke over det som allerede står der. Vi har de tilgjengelige i 7 farger, så du kan til og med fargekode med de!

Nb! Vanlig penn vil ikke feste seg eller tørke på materialet, men et tips er å bruke Pilot sin Frixion penn som tørker etter ca 1 minutt, eller bruke blyant. 

 

 

Timeplan blokk

Blokken vil gi deg oversikt over de hektiske eksamensukene, og du kan planlegge jobbing med pensum og ulike emner. Jeg vil anbefale deg å bruke den til å tidsblokkere dagene dine. Det vil si at du deler dagene dine i eksamensperioden opp i tidsblokker, hvor hver blokk (hver time) er dedikert til et spesifikt emne, oppgave, eksamensoppgave, eller tema. 

På denne måten jobber du mer strukturert og produktivt fordi du har en plan og vet akkurat hva du skal gjøre. Da slipper du også å stresse over at du ikke vet hva du skal gå gjennom, eller om du rekker å gå gjennom alt. 

 

 

Tombow 6pk pastell

De populære tusjene fra Tombow er et must i eksamensperioden for å markere viktige punkter, temaer, begreper og setninger fra pensum. Denne tusjen trekker ikke gjennom papir og er derfor helt perfekt for å farge kode notatene, markere viktig pensum, og for å organisere notatene dine. 

Tips! Fargekode notatene dine slik at de blir mer oversiktlig, enklere å forstå, og ikke minst, enklere å huske. For eksempel, marker begrepet i en farge og forklaringen i en annen, eller hovedtema i en farge og viktige punkter eller setninger i en annen. Dette vil hjelpe deg med å huske stoffet på eksamen da farger hjelper oss med å huske det vi trenger. 

 

Ukeplan blokk fylt ut med fargekoding

 

Utviskbar highlighter

Genial markeringstusj som kan viskes bort. Disse tusjene kan brukes på akkurat samme måte som Tombow tusjene, men disse er ekstra spesielle og kjekke da du kan viske vekk hvis du markerer feil.

 

Ukeplan blokk

Ukeplan blokken er veldig kjekk å ha i eksamensperioden da du kan bruke den for å få oversikt over de hektiske ukene, og lage to do lister for hver dag slik at du vet akkurat hva som må gjøres de ulike dagene.

Jeg liker spesielt å ha en slik ukesoversikt i eksamensperioden fordi det er så overveldende og føles ut som du har en million ting du må gjøre - men med en slik oversikt blir man mer trygg på at man har kontroll og du kan prioritere hva som er viktigst å få gjort de ulike dagene. 

 

Utviskbar penn

Er det en ting man trenger i eksamensperioden så er det penn. Det taes mye notater, skrives flashcards og noteres og da er det spesielt lurt å ha en penn som kan viskes bort i tilfelle man skrives feil eller angrer seg. 

 Pentel Energel 05 

Vår mest populære penn til planlegging og notering. Denne pennen er spesielt kjekk i eksamensperioden fordi den har rask tørketid slik at du kan markere med highlighter over ganske raskt etter. I tillegg gjør Energel-blekket at du skriver lett og flytende, som er veldig deilig når man skriver mye for hånd i eksamensperioden. 

Sidemarkører / Post it indeks

Med sidemarkørene våre kan du markere viktige sider i pensumbøkene, sortere i notatene dine, samt fargekode. De er også fine å bruke til å organisere i notatene med overskrifter. Veldig kjekt å ha i eksamensperioden da det er mye pensum å holde styr på, masse notater, og bøker med mange sider. 

 

Studiedagen min blokk

Blokken som er designet slik at studenter skal få mest mulig ut av dagene, og har full kontroll. Denne er nesten skreddersydd for eksamensperioden. 

Her kan du sørge for at dagene er oversiktlige og produktive. Du kan sette deg mål for dagen (hva er målet at du skal få gjort), du kan holde oversikt over hvilke forelesninger som er relevante for studiedagen, oversikt over gjøremålene for dagen, oversikt over hva du skal gjøre til hvilke tider, og ikke minst, hvilket pensum du skal jobbe med den aktuelle dagen. Denne blokken er et must i eksamensperioden og kan redde deg fra kaotiske og overveldende dager!

 


Hvordan redusere stress og angst med fargelegging

Hvordan redusere stress og angst med fargelegging

Vi elsker fargelegging for avkobling og inspirasjon🌷 Les om noen av fordelene i dette innlegget. 
Hvordan: notatbok for din psykiske helse

Hvordan: notatbok for din psykiske helse

Her deler vi hvordan du kan bruke en notatbok til å bedre din psykiske helse i anledning Verdensdagen for psykisk helse.