Hvordan redusere stress og angst med fargelegging

Vi elsker fargelegging for avkobling og inspirasjon🌷 

Les om noen av fordelene i dette innlegget. 

Fargelegging har blitt populært for avkobling og mindfulness de siste årene, og det er ikke uten grunn. Å fargelegge kan ha en rekke fordeler for oss. Les om dem her.

Redusere stress og angst 🧘🏼‍♀️

For det første kan fargelegging redusere stress og angst. Å sitte stille og fokusere på en enkel oppgave kan gi hjernen en pause fra negative tankemønstre og bekymringer, og det kan gi en følelse av ro og avslapning. Dette kan redusere stressnivået og hjelpe deg å slappe av.

Studier har vist at fargelegging kan bidra til å redusere stressnivået hos voksne. En studie av Curry og Kasser (2005, Art Therapy: Journal of the American Art Therapy Association) konkluderte med at deltakere som farget regelmessig, opplevde en signifikant reduksjon i stressnivå og symptomer på angst. Fargelegging gir en avkoblingsmulighet fra daglige bekymringer og gir hjernen muligheten til å fokusere på en enkel og avslappende oppgave.

Fremme kreativitet 🎨

Fargelegging kan også fremme kreativiteten. Ved å sette sammen farger, bli inspirert av fargekombinasjoner og tegninger - så kan du utforske din egen kreativitet og finne nye uttrykksformer. Kreative aktiviteter kan også gi deg mer lyst og inspirasjon til å fortsette med kreativt arbeid. 

Forbedre konsentrasjonsevnen 💡

I tillegg kan fargelegging forbedre konsentrasjonsevnen. Å fokusere på en oppgave kan trene hjernen til å konsentrere seg bedre, og det kan gjøre det lettere å fokusere på andre oppgaver senere. Det kan også forbedre oppmerksomheten og evnen til å være til stede i øyeblikket. En annen studie av Curry og Kasser (2016, Frontiers in Psychology) så at deltakere som praktiserte fargelegging opplevde økt oppmerksomhet og bedre evne til å oppnå en tilstand av mindfulness, hvor man er tilstede i øyeblikket.

Gi bedre humør 🫶🏼

Fargelegging kan også forbedre humøret. Å ta seg tid til å gjøre noe hyggelig og avslappende kan gi en følelse av velvære og tilfredshet. Det kan også gi en følelse av prestasjon når en fullfører en fargelegging, noe som kan øke selvfølelsen og selvtilliten.

Fargelegging er heller ikke vanskelig å få til. Alt du trenger er noe å fargelegge på, og fargeblyanter og tusjer. Se fargeleggingsboken og utvalget vårt til fargelegging her

Vi håper du ble inspirert!

God fargelegging 🎨

MER INSPIRASJON