Slik kan du bruke sidene i studieplanleggeren

Studieplanleggeren vår er et godt hjelpemiddel for studenter til å få oversikt over studiehverdagen, innleveringer, arbeidskrav, to dos, eksamen, pensum og forelesninger. 

Her skal vi gi dere inspirasjon til hvordan hver side i studieplanleggeren kan brukes for å få mest mulig ut av planleggeren. 

Vi tilbyr både en enkel og en målrettet versjon av vår studieplanlegger. Hvis du vil se hvordan du kan bruke de ekstra sidene den målrettet versjonen har, kan du bla helt ned i denne artikkelen. 

 

Studieplanlegger 23/24 på et bord med kaffekopp

Årsoversikt

Disse sidene kan brukes til akkurat det du har behov for. Her kan du for eksempel ringe rundt eller tusje over viktige datoer i de ulike månedene. Dette kan være innleveringer, eksamen, arbeidskrav, ferier, obligatoriske oppmøter, seminarer, eller andre hendelser på fritiden.

Årsoversikten er perfekt til å gi deg en rask og god oversikt over viktige hendelser i skoleåret som kommer, samt i månedene fremover. 

Høstsemester og vårsemester

Disse sidene fungerer på samme måte som årsoversikten. Her kan du ringe rundt eller tusje over viktige datoer i løpet av semesteret, som for eksempel innleveringer, arbeidskrav, eksamen, ferier, obligatoriske oppmøter, jobb, seminarer eller andre hendelser på fritiden.

Semestersidene gir deg en rask og god oversikt over viktige datoer og hendelser i semesteret som kommer, samt de neste månedene. 

Innleveringer og arbeidskrav

Her kan du holde oversikt over innleveringer og arbeidskrav i semesteret som kommer. Du kan for eksempel ha innleveringer, fremføringer, arbeidskrav og/eller seminarer i kronologisk rekkefølge, der du kan krysse av etter hvert som de fullføres. 

Dette sørger for at du ikke glemmer viktige frister, samt gir deg en god oversikt over hva du har igjen av semesteret. 

Eksamensdatoer

Her kan du holde oversikt over eksamensdatoene dine, slik at du bare kan bla opp på denne siden om du trenger en kjapp titt på når du egentlig har de ulike eksamenene. 

Fagplan

Disse sidene gir deg stor frihet til å bruke dem til mye forskjellig ut i fra hva du har behov for. Med litt washi teip, tusj eller post it har du mulighet til å bruke sidene til akkurat hva du vil!

Du kan for eksempel bruke sidene til å ha oversikt over pensum i de ulike emnene. Altså hvilke kapitler som skal gåes gjennom de ulike ukene. Da kan du sørge for at du henger med på pensumplanen, og kan krysse av når du har lest og gått gjennom de ulike kapitlene. 

Du kan også bruke sidene til å lage en arbeidsplan for innleveringer og/eller bachelor- og masteroppgave. Det vil si at du kan lage en plan for hva du skal gjøre  de ulike ukene for å komme i mål med innleveringen, bacheloren eller masteren. Da kan du ha full oversikt og kontroll på at du rekker å levere til fristen, samt krysse av når du har gjort noe.

I tillegg kan du for eksempel bruke sidene i eksamensperioden til å lage en arbeidsplan for hva du må jobbe med, lese på eller gjøre for å gjøre deg klar til eksamen. Da kan du lage en plan over hva du skal gjøre i de forskjellige emnene, i de ulike ukene, og sørge for at du har gått gjennom alt det viktige for å kunne gjøre det bra på eksamen. 

Notatsider

Notatsidene står du veldig fritt til å bruke til akkurat hva du vil, enten det er studienotater, to do lister, huskelister, viktige beskjeder fra forelesning, oversikt over forelesninger og seminarer, eller andre notater. 

Månedsoversikt

Månedsoversikten brukes til å ha oversikt over de ulike månedene. Her kan du fylle inn innleveringer, oppgaver, forelesninger, jobb, seminarer, ferier, bursdager eller andre festligheter, eksamen, eller emnejobbing. Du kan for eksempel blokke ut ulike dager eller uker der du vet at du skal ha fulle studiedager, eller fargekode slik at du vet når du skal jobbe med hvilke emner. 

Vi vil anbefale å fargekode månedsoversikten slik at den blir enklere å forstå, samt enklere å huske. Bruk en farge på jobbtider, en farge på forelesninger, og for eksempel en annen farge på fritidsaktiviteter.

Ukesoversikt

Her kan du holde full oversikt over ukene dine. Skriv ned forelesninger, to do lister, trening, hvilke emner du skal jobbe med, ukens middager og andre hendelser. Her har du igjen enkle, rene sider som gir deg stor frihet til å tilpasse ukesoversikten etter dine behov. Kanskje vil du dele opp blokkene slik at det blir mer system? Eller kanskje du vil lage en tidsplan med linjer og tidspunkter?

Sommerferie - oversikt

Denne oversikten fungerer på samme måte som års- og semesteroversikten. Her kan du ringe rundt eller tusje over ulike datoer i sommerferien der det skjer ting. Det kan for eksempel være ferieturer, jobb, bursdager, feiringer, eller andre hendelser. Som student har du kanskje en sommerjobb, og da er denne siden perfekt til å holde oversikt over når du begynner sommerjobben, hvilke dager du jobber, samt når du er ferdig med sommerjobben. 

MER INSPIRASJON