Planlegg til samme tid hver dag

Gjør du dette skaper du en vane, som minsker sjansen for at du glemmer å planlegge dagen. Planlegg dagen enten kvelden før eller om morningen.

Brainstorm kjapt en liste over alt som må gjøres

Her gjelder det å bare få ned alt som du må gjøre for dagen. Skriv ned alt du kan komme på.

Prioriter gjøremål

Del denne kjappe listen inn i hva du gjøre, hva du vil gjøre, og hva du kan gjøre. Det som havner på må gjøre er desidert viktigst, men prøv å prioriter slik at du får gjort litt av alt det som gjør at du får en bra dag 🤎

Identifiser 2-3 ting som MÅ gjøres for dagen

Enten om du tar alle disse tre tingene fra 'må gjøre' lista, eller litt fra alle kategorier, så sørg for at du får gjort det som vil få deg til å føle deg fornøyd med dagen når du legger deg.

Noen ganger er dagsplanen lang med overveldende mange gjøremål, derfor kan det være godt å identifisere hva du absolutt må gjøre for både å starte et sted, men også for å sørge for at du får gjort det som hvert fall er viktigst.

Inkluder 'raske' gjøremål

Noen ganger tenker man at det å sette opp at man skal vaske klær, eller hente en pakke, er for enkle gjøremål til å sette opp i planleggeren. Men der kan du tro om igjen. Hvis du kun setter opp store, tidkrevende gjøremål på listen din vil det både være demotiverende, og gjøre det vanskeligere for deg å krysse av alt på lista. Å ha med slike gjøremål som kun tar 10-15 minutter er bra, fordi du husker å gjøre ting, men også fordi det gir deg momentum til å gjøre mer. I tillegg er det mye mer tilfredsstillende på slutten av dagen å se på en liste hvor det er mye som er krysset av 😉

"Spis frosken"

Dette er en produktivitetsmetode som innebærer at du gjør den tingen som er vanskeligst, størst eller minst fristende, først. Gjør det med en gang, slik at du ikke gir deg selv noen mulighet til å utsette. Marker derfor dette gjøremålet i planleggeren din, eller sett gjøremålet øverst på lista. Da vet du at det er dette jeg skal gjøre først i dag!

Sett grenser

Det er fort gjort å bli litt overoptimistisk i planleggingen av dagen, og tenke at du vil få gjort mye mer enn det som er realistisk. Det kan føre til en liste hvor mesteparten av gjøremålene ikke er gjort, og du vil føle deg misfornøyd med dagen, selv om du egentlig har gjort en del. Sett derfor grenser med tanke på hvor mye og hva du planlegger å gjøre. Vær realistisk og skriv opp det du VET du har god sjanse for å klare å gjøre, også kan heller ekstraoppgaver føyes på underveis om du ser du får tid eller mulighet.

BONUS: Prøv deg på time blocking

Time blocking er en produktivitetsmetode som innebærer å dele opp dagen inn i ulike tidsblokker. Eller enklere sagt, planlegge når på dagen du skal gjøre de ulike gjøremålene.

Time blocking er ikke et must i din daglige planlegging, og kan for noen være overveldende, men gjerne prøv deg på det om du føler det kan gjøre deg mer effektiv ✓

Dediker ulike tidspunkter på dagen til et sett med gjøremål, eller et spesifikke gjøremål. Prøv å vær realistisk med tanke på hvor mye tid du tror noe vil ta.


Hvordan redusere stress og angst med fargelegging

Hvordan redusere stress og angst med fargelegging

Vi elsker fargelegging for avkobling og inspirasjon🌷 Les om noen av fordelene i dette innlegget. 
Hvordan: notatbok for din psykiske helse

Hvordan: notatbok for din psykiske helse

Her deler vi hvordan du kan bruke en notatbok til å bedre din psykiske helse i anledning Verdensdagen for psykisk helse.