Krizza's beste tips til nyttårsforsetter og trening

Endelig er 2022 over og jeg vet at det for mange har vært et vente-år. Det har iallfall føltes slik for meg! Jeg har planlagt, tatt action og gjort mer enn noen gang og har en følelse av at resultatene er rett rundt hjørnet!

Krizza på trening med treningsplanleggeren

Mitt navn er Krizza Elisabeth 🤎 Jeg jobber fulltid online med markedsføring. Jeg elsker trening og å være aktiv, og jeg håper den gleden kan smitte over på deg nå som vi går inn i et nytt år! Jeg driver instagram profilene @krizzaatthegym for treningsinspirasjon, og ellers ser dere meg på @krizzaelisabeth hvor jeg blant annet deler av hverdagen min 💻☕️ 

 

Vi har alle vært der med nyttårsforsetter at vi skriver opp, forbereder oss mentalt og kommer oss på trening de 2 første ukene, kanskje til og med så mye som de 2 første månedene. Men så sklir treningsregimet av. Det er en helg med fest, en familiesamling og du blir fristet til smågodt-hyllen mer enn 1 gang i uken. Skuffelsen velter over deg, og nå prøver du å trene enda hardere for å overgå samvittigheten. Også sklir du mer ut fordi du var for streng.

 

I denne artikkelen skal jeg dele mine beste tips til nyttårsforsetter og trening, slik at du kommer godt i gang med treningen og får litt tips til hvordan du kan holde det gående slik at du når alle dine treningsmål 🤍🤸

 

Vær konkret 

Mitt beste tips angående nyttårsforsetter og trening? Vær konkret på målene dine. Er det en reise du skal på til sommeren som du vil være godt trent til? Er det et spesifikt tall på vekten, en kjole du vil inn i? Eller kanskje du bare skulle ønske du fikk inn LITT mer frukt i hverdagen?

Når målet er skrevet ned så må du lage en plan. EN REALISTISK EN! Commit deg 1-2 ganger i uken. Gjerne på faste tider hvis det gjør det enklere for deg å følge. Hva med å finne en partner som kan dra deg ut? Det er jo alltid enklere å reise på trening om man er to.

Og best av alt; track det! I treningsplanleggeren finnes det månedlig tracker. En habit tracker er rett og slett en måte for deg å måle deg selv i form av «checkbokser» som du fyller ut når du har gjort det. Her er eksempler på ting du kan tracke deg i:

  • spise frukt
  • dra på trening før jobb
  • gå 5 000 skritt
  • drikke 3 L vann 
  • spise grønnsaker til middagen 

Legg frem siden der trackeren er slik at du kan fargelegge rutene på det du har gjort når dagen er over. Når måneden er over, kan du evaluere deg selv med hjelp av trackeren. Da kan du se «oi jeg spiste bare frukt 1.,4. og 13. januar. Hm, hva kan jeg gjøre for at det skal være ENDA mer fristende å spise frukt?» Eller kanskje du fargela 30 dager, da er det bare å fortsette med det du gjorde <3

Treningsplanlegger inspirasjon

Her er eksempel på hvordan du kan bruke måneds-siden til å skrive mål, printe ut visuelle bilder for motivasjon, eller inspirasjon til treningsantrekk du ønsker deg. 

 

Vær realistisk

Å starte med trening eller gjenoppta etter en god pause, vil føles litt tungt. Du må skape en vane og det skjer ikke over natten. Tren med de vektene kroppen din er komfortabel med, ikke tenk på hva andre løfter. Du vet ikke hvor lenge de har trent! I tillegg tar det tid å se resultatene, selv om det er enkelt for meg å si at du ikke skal gi opp, så er det det som er svaret på å få en god treningsvane. 

Tips: spør de på treningssenteret om hjelp både med maskiner eller eventuelt PT tilbud! Sjekk også pinterest og sosiale medier for inspirerende treningskontoer. Det finnes også apper som kan gjøre deg mer engasjert i treningen med challenges, how to tutorial og mye mer!

 

Personlig ..
har jeg vært opptatt av alt. Veid meg, veid maten, sjekket midjestørrelse, telt kalorier, telt proteiner, «shreddet» og bulket, og vet du hva som fungerer best for meg for at jeg skal ha treningsglede? Et variert kosthold uten begrensning 🤍

Jeg spiser godteri på en tirsdag og onsdag og drikker iblant alkohol. Men jeg spiser også mye proteiner, grønnsaker og frukt og beveger meg masse. Det handler om balanse og du kjenner din kropp best. Jeg er ingen ernæringsfysiolog og heller ikke en PT, men som en ordentlig treningsglad person, så vet jeg viktigheten av et sunt forhold til mat og trening for at man skal yte best mulig. 

Jeg er min største konkurrent og cheerleader. Jeg trenger å pushe komfortsonen, men også gi meg selv creds på dager hvor jeg ikke synes det går bra.

I tillegg påvirker søvn, mat og aktivitetsnivået meg helt vanvittig mye: jeg yter så vanvittig bra på trening hvis jeg har vært god på alle tre. 

Husk at treningsdagboken kun er en mal, alt fra hva du vil trene, antall kilo du løfter, måltider og eventuelt cardio er helt opptil deg! Du fyller den slik du vil❤️

Nedover kan dere se eksempler på hvordan man kan bruke treningsdagboken både for å holde deg selv accountable men også for å kunne loggføre prestasjoner, både gode og dårlige!

Roma ble ikke bygd på en dag, det kommer ikke treningsvanene dine til heller, MEN det hjelper med litt disiplin og god planlegging 🤎

God trening og planlegging,

Klem K

Vår ambassadør Krizza på trening med treningsplanleggeren

Treningsplanlegger på trening

Treningsplanlegger matplan

Treningsplanlegger i garderoben

MER INSPIRASJON