10 tips til hvordan planlegge semesteret ditt

Studentilværelsen kan være overveldende og travel, og nettopp derfor er det å planlegge ukene og dagene dine så viktig. Ved å planlegge semesteret, blir det mindre overveldende og du får mer kontroll. 

I denne artikkelen deler Oda hennes tips, av egen erfaring, til hvordan du kan planlegge studiet dine 👩🏼‍🎓

 

Se våre studieplanleggere her

 

1) Planlegg uken som kommer

Jeg pleier å sette litt tid av på søndager til å planlegge uken som kommer så detaljert som mulig. Jeg skriver ned alle forelesninger, hvilke kapitler som er aktuelle, når jeg skal jobbe med hva, diverse andre gjøremål, jobbtider osv. Rett og slett alt jeg skal gjøre i uken som kommer. Da vet jeg at når jeg står opp på mandag har jeg allerede en plan på hva jeg skal gjøre, og jeg kommer lettere gang. 

2) Sett opp en tidsplan

Skriv opp når du skal studere og spesifikt hva du skal gjøre innenfor den tidsperioden. Jeg liker å jobbe i intervaller på 30-45 minutter, og så gi meg selv en pause på ca. 10 minutter før jeg setter i gang igjen. Når du gir deg selv en slik tidsramme på å fullføre oppgaver, jobber du mer dedikert og fokusert, og reduserer sjansen for å bli distrahert. 

3) Prioriter

Det er mye som skal bli gjort i løpet av en uke eller en dag, og derfor er det viktig å prioritere gjøremålene slik at det viktigste blir gjort først. Da bruker du dagene mest produktivt!

4) Del store innleveringer/oppgaver i mindre gjøremål

Å skulle fullføre en hel innlevering kan være veldig overveldende før du begynner, da det er så mye som må bli gjort, og det er derfor fort å utsette arbeidet. Hvis du deler dette inn i mindre oppgaver, er det lettere å komme i gang og du vil gradvis nærme deg å være ferdig. 

Se eksempel på bildet under

 Studieplanlegger med fagplan sider med oversikt over innlevering delt opp i uker

 

5) Dediker én dag til ett emne

Jeg jobber aller best når jeg kun jobber med ett emne per dag. Da kan jeg gå all-in i det emne og ha hodet på en plass. Det blir også mer struktur i uken av det og jeg lærer faktisk mer av det!

6) Planlegg pauser

Studenter, etter min mening, undervurderer ofte hvor viktig pauser er i løpet av en studiehverdag. Det er fort å tenke at man må jobbe i ett sett for å rekke å få gjort alt, men tro det eller ei, ofte er det mer produktivt og effektivt å ta pauser. Når du tar pauser gir du deg selv fri, får tankene over på noe annet, og lar hodet slappe litt av. Det kan gjøre at du får mer motivasjon, inspirasjon og nye ideer! 

7) Vær konsistent med hvor og når du studerer

Ha en fast rutine med spesielt når på dagen du studerer, da det gjør at du er mer forberedt og innstilt på å tenke, jobbe og skrive når du setter i gang. 

8) Ha en god oversikt over innleveringer, eksamen, seminarer etc. 

Ingenting er verre enn stresset når du ikke har helt kontroll på når neste innlevering er, eller at du trodde en frist var neste uke men så er den faktisk om 3 dager... Derfor er det så absolutt nødvendig med en god oversikt over alle innleveringer, fremføringer, eksamen, oppgaver, seminarer, og andre obligatoriske happenings. Da er du mer forberedt, og kan begynne tidligere som gjør at du får bedre tid til å levere et godt resultat og mer egentid. 

9) Lag en oversikt over fagplanen til hvert emne

Hvis du vil henge med i forelesningene og være mest mulig forberedt til eksamen, er det viktig å ha en oversikt over hvilke kapitler og emner som skal gåes gjennom hver uke. Da kan du holde oversikt over om du henger med, og sørge for at du går gjennom alt, slik at når eksamensperioden kommer har du notater på alt og kan bruke tiden på å teste deg selv, istedenfor å måtte bruke tiden til å ta helt nye notater!

10) Bruk en studieplanlegger 

Det kanskje viktigste tipset, i mine øyne, er å investere i en studieplanlegger. Jeg investerte i min første studieplanlegger allerede mitt første semester da jeg innså hvor vanvittig mye det var å holde kontroll på. Å ha all nødvendig informasjon organisert i en bok er veldig hjelpsomt, og ga meg en glede for å studere og planlegge 💚

 

Se våre studieplanleggere her

 

 Ønsker dere alle masse lykke til med studiene og semesteret!!

 

 

MER INSPIRASJON